2023 Yılı Asgari Ücret belli oldu! İşverene maliyeti nasıl olacak!

2023 Yılı Asgari Ücret belli oldu! İşverene maliyeti nasıl olacak! Resim

2023 Yılı Asgari Ücret belli oldu! İşverene maliyeti nasıl olacak!

01.01.2023 yılbaşı itibariyle Brüt Asgari Ücret: 10.008,00 tl olarak belirlenmiştir. Bu ücretin neti ise 8.506,80 tl'dir. Şu anda ikinci altı ayda asgari ücrette bir atış olup olmayacağı belli değildir. 2022 yılındaki asgari ücretin netinde %54,66 tl oranında bir zam artışı oldu.

Asgari ücretli ve diğer ücretli çalışanlarda, Asgari ücret Gelir vergisi desteği ve Asgari ücret damga vergisi desteği devam edecektir. Asgari ücretli bir işçinin işverene maliyetini bir tabloyla pekiştirelim.


Emekli olarak SGDP tabi olarak çalışan işçilerde ise şu anda primlerde bir değişiklik yoktur. EYT düzenlemesi sonrası prim oranlarında değişiklik olduğu zaman maliyetlerde bir düşme söz konusu olabilecektir. Şu anda yıl başında emekli işçi çalıştıran işverenlerin işçilik maliyeti aşağıdaki gibi olacaktır.


Kapıcı, Ev hizmetlisi, Site yönetiminde çalışan işçilerden de Asgari ücretli çalışanlar için maliyet tablosu aşağıdaki gibi olacaktır.

Bu maliyetler işverenlerin prim borçlarını düzenli ödemesi halinde %5 prim indirimi kapsamında ödeyecekleri rakamlardır. İşçilerin farklı sgk teşviklerinden faydalanıyor olması halinde ödenecek SGK primlerinde ve maliyetlerde de bir düşme söz konusu olacaktır.

0 Yorum var

Yorum Yap

Email Adresiniz görünmeyecektir.*